keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pikeeri/ Royal icing

   Heinäkuussa olisi tulossa kaverin häät, johon pitäisi tehdä kakku. Kakku itsessään ei ole ongelma, mutta koristeet ovat. Kaveri haluaa paljon kukkia kakkuunsa ja niiden värikin on tarkka, aniliininpunainen. Mietin, että tekisin kukat pikeeristä. En ole ikinä aiemmin kokeillut pikeerikukkien tekoa, joten en odottanut paljoa ensimmäiseltä kerralta. Kuten monet lajit, leipominenkin on välineurheilua. Kun on oikeanlaiset tyllat, onnistuu tekeminenkin. Ja koska haluan kukkien olevan syötäviä, tilasin valkuaisjauhetta eli ei salmonella vaaraa kuten tuoreista valkuaisista tehdessä.

    In July is coming my friends weddings and I have promised to make her weddingcake. The cake won´t be a problem but making the decorations is. My friend wants a lot of flowers and she is very strict with the colour, they have to be aniline red. I have been thinking of making the flowers from royal icing. I have never made royal icing flowers before so I don´t expect a lot from the first time. As many sports, even baking is all about the equipment. When you are using good, right kind of piping tubes, making gets easier. And because I want that the flowers will be edible, I ordered some egg white powder so no dange of salmonella, what you do have when using fresh egg whites.

PIKEERI:                                                                         ROYAL ICING:

3 rkl Valkuaisjauhetta                                                        3 tbsp egg white
450g tomusokeria                                                                        powder
5-6 tl vettä                                                                       450g icing sugar
                                                                                       5 to 6 tsp water

Sekoita valkuaisjauhe ja tomusokeri sekaisin puhtaassa, kuivassa kulhossa.
Lisää vettä vähän kerrassaan.
Sähkövatkainta käyttäessä saa varautua noin 7-8 minuutin vatkaamiseen. Yleiskonetta käyttäessäkin pitää muistaa vahtia pikeeriä. Pikeeri on valmista kun vatkainta nostaessa muodostuu huippuja , joiden kärki kuitenkin hiukan taittuu.
Oikean koostumuksen saaminen on vaikeaa aluksi ja monesti pikeeriä saa tehdä muutaman kerran kunnes sen tekemisen todella oppii.
 Jos pikeerin haluaa värjätä, se kannattaa tehdä sekoitus vaiheessa. Parhaita värejä pikeerin värjäämiseen on tomuvärit ja pastavärit.

Mix  egg white powder with icing sugar in a clean,grease free bowl.
Add water slowly.
If you are using a hand mixer, it can take 7 to 8 minutes to mix. Even if using stand mixer, you need to keep your eyes on the icing. Royal icing is ready when stiff peaks forms on it after taking the blade of from the mixture. Probably you need to make royal icing many times until you learn to get the exact consistency.
If you want to colour the royal icing, it´s best to do while you are still mixing it. Best colours to use are gel colours.







Tässä muutama tekele. Kuvan värit eivät ole mitkään parhaat, pahoitteluni siitä. Tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta kun teen pikeeri kukkia, hauskaahan se oli ja pitää nyt todella alkaa harjoitella.

So here is few flowers that I did. The colours at the photo are not the best ones, sorry for that.As I earlier wrote, this was my first time making these and I have to say I was fun and now I really have to start practising.












Innostuessani koristeiden tekemisestä, tein myös kotitekoista sorimassaa, joista tein muutaman koristeen ihan vaan huvin ja harjoittelun vuoksi. Laitan sokerimassa ohjeeni vaikka seuraavaan postaukseen.

I got so excited about making decorations that I made some sugarpaste too and made a few different kind of cake decorations for fun and for practise. I will put my sugarpaste recipe for my next posting.
         



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti